Direktlänk till inlägg 26 januari 2013
Är dina kladdkakor inte kladdiga? Då ska du följa detta recepet men tänk på att hålla koll på hur lång tid kladdkakan är inne i spisen, för om du har den inne förlänge blir den hård fast om du gillar okladdiga kladdkakor så är det ett bra tips.
Ingredienser:
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl smör
1/2 tsk salt
Hur du gör:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Ta av kastrullen från spisen. Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll ner smeten i en brödad form. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Låt den sen svalna.
Hoppas din kladdkaka blev god nu. När vi hade Halloween fest var det den enda kakan som tod slut och den tog slut på ungefär 4 minuter.
//Sara
Att baka cupcakes är jätte roligt, säskilt att dekorera och äta! här kommer grundreceptet så att du kan dekorera själv! Ingredienser: •125 g mjukt smör •1 ½ dl strösocker •2 dl vetemjöl •1 tsk bakpulver •1 tsk vanilj...
Ingredienser: 3 dl florsocker 2-3 mask vatten Steg för steg: 1. Häll florsockret i en skål/bunke. Häll i vattnet tills det blir en jämn glasyr. Enkelt och går att använda till nästan allt! //Flinga ...
Chokladstjärnor är enkla snabba kakor som är jätte goda! Ingredienser: 2 och en halv dl vetemjöl en halv tsk bakpulver 1 och en fjärdedel dl florsocker en halv msk vaniljsocker 1 msk kakao 100 g rumsvarmt smör 1 äggula Pensl...
Du behöver 375 g vetemjöl 3 och halv tsk bakpulver 45 g kokosmjöl 165 g strösocker 90 g smält smör 120 g creme fraiche 1 dl mjölk 2 ägg 95 gram chokladknappar 2 msk extra chokladknappar 1.förvärme ungnen på 180-190 C. Sm...
Hejsan är det svårt att ibland förstå förkortade balar ord som t ex dl eller msk. Här kommer en ordlista!: msk: Matsked en vanlig stor sked. dl: Deceliter Det finns ett mått till det. g: gram t ex 100 gram smör. tsk: tesked e...